Jubileum 10 jaar

29 maart 2018

1 april is het 10 jaar geleden dat Erna Roorda de sleutel van woonwinkel Tierlantijn Wonen in Enkhuizen overnam van Els de Wit. En in die 10 jaar is er veel gebeurd, want Tierlantijn Wonen gaat met zijn tijd mee. Vernieuwen is een must, vertelt Erna. 10 jaar geleden zag de wereld er anders uit. De crisis moest nog beginnen, winkelstraten waren 100% bezet en winkels werden goed bezocht. De online verkopen hadden nog niet zo’n vlucht genomen.


Erna volgt de trends en ontwikkelingen op woongebied op de voet. Zij doet inspiratie op door woonbeurzen te bezoeken, houdt nauw contact met haar leveranciers, volgt de vakbladen en luistert naar haar klanten. Dat is zichtbaar in de winkel. De collectie is in de loop der jaren veranderd van overwegend klassiek, naar een mix van stijlen met trendy landelijke, vintage en industriële elementen. En er worden meubels gemaakt onder eigen naam, Made by Tierlantijn Wonen. Verder staat Tierlantijn Wonen bekend om de grote collectie verlichting, met kwaliteitsmerken als Gispen en Tierlantijn Lighting.


Het publiek in de regio weet de woonwinkel in het hart van Enkhuizen goed te vinden. Dat komt natuurlijk ook omdat Tierlantijn Wonen volgend jaar al 40 jaar bestaat. Toeristen en watersporters uit binnen- en buitenland komen ook graag binnen wandelen. Dat betekent dat Tierlantijn Wonen door het hele land bezorgd én meubels laat vervoeren door heel Europa, vooral naar Duitsland. De advertenties van Tierlantijn Wonen in landelijke magazines als VT Wonen en Ariadne at Home trekken eveneens klanten uit het hele land aan.


Het gebruik van internet en social media heeft in de 10 jaar dat Erna aan het roer staat ook een grote vlucht genomen. Een website met webshop, Facebook en Instagram zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Maar, zegt Erna, het grote plezier haal ik nog steeds uit mijn mooie winkel en de leuke contacten met mijn klanten die ik van advies voorzie.